Išsikviesti kurjerį siuntos grąžinimui

Daugiau

Išsamus gidas

Išsamus gidas

Išsamus gidas: kaip patogiai ir saugiai siųsti tarptautines siuntas?

Siuntų siuntimas į užsienį – sudėtingas procesas, kurio sėkmė daugiausia priklauso nuo pasirinktos transportavimo įmonės. Ne ką mažiau svarbus ir siuntėjo įdirbis: tinkamas daiktų pakavimas bei siuntos draudimas. Kad tarptautinės siuntos pasiektų gavėją laiku ir išliktų sveikos, rekomenduojama atsižvelgti į kai kuriuos svarbius patarimus.

Dalinamės vertinga informacija, kaip tinkamai paruošti siuntinį, kaip siųsti, drausti ir padėti užtikrinti paslaugos saugumą bei sklandumą.

Kaip tinkamai paruošti siuntinį?

Niekam ne paslaptis, kad tarptautinės siuntos pakavimas – reikšmingas procesas, nuo kurio priklauso saugus bei greitas siuntos pristatymas. Nerekomenduojama siuntinio pakuoti atmestinai, nes net ir dėl smulkios klaidos pakuotės turinys gali būti pažeistas arba net pamestas gabenimo metu.

Pagrindinės pakuočių rūšys:

·         Kartoninės dėžės. Pats populiariausias ir universaliausias pasirinkimas. Dėžės iš kartono būna įvairaus dydžio. Jos yra lengvos, tvirtos ir ekologiškos.

·         Medinės dėžės. Dažniausiai naudojamos transportuojant stambius krovinius, pavyzdžiui, maisto produktus. Šios dėžės atlaiko žymiai didesnį svorį, nei kartoninės.

·         Popieriniai vokai. Pasirenkami siunčiant smulkius daiktus, pavyzdžiui, laiškus ar atvirukus.

·         Burbuliniai vokai. Turi apsauginę burbulinę plėvelę, kuri apsaugo nuo smūgių, todėl galima siųsti smulkius, trapius daiktus, pavyzdžiui, papuošalus.

·         Plastikiniai vokai. Skirti nedideliems daiktams pakuoti. Plastikiniuose vokuose dažniausiai siunčiami drabužiai.

·         Antistatiniai maišeliai. Įvairaus dydžio statiškai laidūs maišeliai skirti saugiam elektroninių komponentų ir detalių transportavimui.

·         Izoterminės pakuotės. Iš polistireninio putplasčio gaminamos pakuotės yra atsparios ne tik smūgiams, bet ir temperatūrų kaitai, todėl puikiai tinka maisto ar farmacinių prekių gabenimui.

·         Vakuuminės pakuotės. Tinka maisto produktų siuntimui, siekiant išlaikyti tinkamą produktų galiojimo laiką.

Pačios populiariausios pakuočių medžiagos yra kartonas, plastikas ir medis. Rečiau pasirenkamos: metalas ir stiklas. Metalinės pakuotės dažniausiai naudojamos maisto, gėrimų, chemijos ir kosmetikos pramonėje. Stiklas retai kada pasirenkamas, nes yra trapus. Tokią pakuotę labai svarbu tinkamai apsaugoti.

Kaip pakuoti trapius ir pažeidžiamus daiktus?

Dūžtančių daiktų pakavimas – labai atsakingas darbas. Kad trapi siunta pasiektų gavėją ir išliktų saugi, labai svarbu tinkamai ją apsaugoti. Pakuodami tokią siuntą, apvyniokite jos turinį apsaugine burbuline plėvele. Taip pat šią plėvelę galima papildomai pakloti ir pačioje dėžėje. Tuščius tarpus užpildykite putplasčio granulėmis ar popieriaus drožlėmis. Tvirtai apklijuokite pakuotę lipnia juosta (nepamirškite ir dėžės dugno) ir būtinai pažymėkite, kad siunta yra trapi. Rašykite tarptautinį žodį „fragile“ arba užklijuokite informacinį lipduką su ženklinimu „dūžta/fragile“. Taip pat galima įsigyti ir specialią lipnią juostą, ant kurios atspausdintas šis užrašas.

Tarptautinės siuntų kategorijos

Siūlome siuntų transportavimo paslaugas, kurios skiriasi pristatymo greičiu ir kaina pagal aptarnaujamas pasaulio teritorijas. Priklausomai nuo poreikių, galimos šios tarptautinių siuntų kategorijos:

·         Ekonominės. Geriausias pasirinkimas vertinantiems nedidelę siuntimo kainą. Siuntos pristatomos per maždaug 5 dienas. 

·         Standartinės. Populiariausias pasirinkimas kainos bei greičio santykiu. Europos ribose siuntiniai gavėjus pasiekia per 1 – 5 darbo dienas, o už Europos ribų per 3 – 5 darbo dienas.

·         Skubios. Kitaip dar vadinamos express siuntos. Gavėjus šios siuntos pasiekia vos per 1 – 3 darbo dienas. Pristatymo laikas nurodomas ne tik dienų, bet ir valandų tikslumu.

Siuntos draudimo svarba: kada reikėtų apdrausti siuntą?

Natūralu, kad siunčiant tiek vietines, tiek ir tarptautines siuntas, svarbiausia paslaugų kokybė. Tarptautinės siuntos gabenamos ilgiau ir sudėtingiau nei vietinės, dėl to labai svarbu pasirūpinti jų draudimu. Nepaisant užtikrintos logistikos ir darbuotojų profesionalumo, visada išlieka tikimybė, kad siunta gali būti pažeista ar net pavogta. Kartais ji gali būti apgadinta ir per muitinėje vykdomas procedūras. Apdraudę tarptautinį siuntinį, galėsite būti tikri, kad netikėtos nelaimės atveju jums bus atlyginti patirti nuostoliai. Klientų aptarnavimo specialistai padės pasirinkti tinkamiausią draudimą.

Kaip siųsti siuntą per kurjerį?

Siuntos kurjeriu užtikrina visapusišką patogumą klientams, nes siuntinys paimamas iš jums patogaus adreso ir nereikia niekur papildomai vykti. Paslauga „nuo durų iki durų“ gali būti taikoma su bet kuriuo pasirinktu siuntimo būdu ir tai nieko papildomai nekainuoja.

Ką svarbu žinoti?

·         užsakyti kurjerio iškvietimą galite internetu;

·         pildydami siuntos bilietą, nurodykite adresą ir patogų kurjerio atvykimo laiką;

·         tinkamai supakuokite siuntą (pasirinkus Express siuntimo paslaugą, bus suteikta nemokama pakuotė);

·         užklijuokite paruoštą siuntos bilietą ant siuntinio pakuotės.

Siuntų sekimas

Siuntų sekimas – leidžia sekti savo siuntinio kelią bet kuriuo paros metu. Tereikia mūsų internetiniame puslapyje įvesti siuntos numerį ir pamatysite visą svarbiausią informaciją. Taip pat yra galimybė esamu laiku gauti pranešimus į elektroninį paštą apie pasikeitusią siuntos gabenimo būseną.

 Apibendrinant svarbu paminėti, kad tarptautinės siuntos išliks saugios ir sveikos visos kelionės metu, jeigu siuntėjas skirs pakankamai dėmesio ir tinkamai supakuos siuntinį. Visą kitą darbą atliks pasirinkta transportavimo įmonė. „Skubios siuntos“ siūlo aukščiausios kokybės siuntų gabenimo paslaugas, greitą ir patikimą pristatymą bei daug kitų individualių naudų savo klientams.